paged

Majlis Anugerah Digital Utilisation and Technology Awards (DUTA) 2023 telah berlangsung meriah di Auditorium, Sektor Sumber Teknologi Pendidikan, JPN Terengganu . Majlis ini dianjurkan dengan matlamat untuk memberi pengiktirafan tertinggi kepada murid, guru, sekolah, pejabat pendidikan daerah dan jabatan pendidikan negeri atas usaha untuk memperkasakan penggunaan teknologi secara inovatif, kreatif dan beretika dalam pengajaran dan pembelajaran. DUTA juga bertepatan dengan hasrat KPM untuk memperkasakan pendidikan digital. Bagi memastikan kejayaan pelaksanaan Dasar Pendidikan Digital, KPM turut memfokuskan kepada aspek pengukuhan infrastruktur teknologi komunikasi. Ini penting bagi memastikan tiada murid yang terpinggir dari segi akses.  Dalam Majlis ini, SMKADG telah memenangi beberapa anugerah antaranya:

1. Johan Minecraft Menengah Atas (SYED ALIUDDIN BIN SYED AZMI)

2. Tempat Ke-3  Menengah Atas (NIK MUHAMMAD FATHUL BAARI BIN NIK AZIZ )

2. Tempat Ke-3  Menengah Bawah (MUHAMMAD AKRAM ZIYAD BIN MUHAMMAD ZULKIFLI)

4. Finalis Nilam BM (PUTERI AISYAH SOLEHAH BINTI ABDUL JALIL)

4. Finalis Nilam BI (NUR HANIS SYUHADA BINTI ISMADERIS)

JADUAL KELAS

jadual