Bersandarkan tema ‘Transformasi Terengganu Terbersih: Masyarakat Sejahtera’, program gotong-royong perdana dijalankan serentak di seluruh Terengganu, semalam.

Menteri Besar, Dato’ Seri Ahmad Razif Abd Rahman berkata, melalui program tersebut, ia bukan hanya dapat menceriakan kawasan malahan mampu mengeratkan hubungan sesama penduduk.

“TTB yang dibawa oleh kerajaan negeri juga membawa maksud ‘Team’ iaitu berpasukan. Dengan program yang diadakan ini, ianya dapat memupuk semangat kerjasama dan dan berpasukan antara kita.

“Semangat ini perlu disemai serta dipupuk kerana ianya dapat memudahkan urusan samada di tempat kerja, di rumah dan di mana sahaja,” katanya.

Tambahnya, dengan peningkatan demam denggi yang tinggi di kawasan bandar, rakyat harus lebih cakna terhadap kebersihan persekitaran mereka.

“Antara faktor yang menyumbang ke arah pembiakan nyamuk Aedes adalah longkang tersumbat, takungan air di kawasan perumahan dan sampah yang terbiar.

“Perkara ini berlaku disebabkan ketidakcaknaan dan sikap ambil mudah dalam menjaga persekitaran supaya bebas dari tempat pembiakan nyamuk Aedes,” katanya.

JADUAL KELAS

jadual

Twitter Pendidikan

KemPendidikan
KemPendidikan Tahniah Sekolah Kebangsaan Saujana Utama sebagai pemenang HP Little Makers Challenge. pic.twi...
KemPendidikan
KemPendidikan Tahniah dan Syabas Maahad Tahfiz Negeri Pahang! Kejayaan membanggakan. pic.twi...
maszlee
maszlee Hari ini saya berkesempatan melawat Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Changlun di negeri Kedah yang merupakan antara sekolah terjejas akibat kejadian ribut tempoh hari. KPM akan menyalurkan bantuan sewajarnya bagi memastikan kebajikan pelajar terus terjamin. pic.twi...
KemPendidikan
KemPendidikan MAJLIS PENYERAHAN BENDERA SUKAN INSTITUSI PENDIDIKAN MALAYSIA (SIPMA) 2019. pic.twi...
afterschool_my
afterschool_my Management and Science University (MSU) held their 25th convocation ceremony this August 2019. Read more about it by clicking the link! bit.ly/... pic.twi...

Pautan

Pengetua

Social Media

 

 

Carian

Go to Top
Template by JoomlaShine