Bersandarkan tema ‘Transformasi Terengganu Terbersih: Masyarakat Sejahtera’, program gotong-royong perdana dijalankan serentak di seluruh Terengganu, semalam.

Menteri Besar, Dato’ Seri Ahmad Razif Abd Rahman berkata, melalui program tersebut, ia bukan hanya dapat menceriakan kawasan malahan mampu mengeratkan hubungan sesama penduduk.

“TTB yang dibawa oleh kerajaan negeri juga membawa maksud ‘Team’ iaitu berpasukan. Dengan program yang diadakan ini, ianya dapat memupuk semangat kerjasama dan dan berpasukan antara kita.

“Semangat ini perlu disemai serta dipupuk kerana ianya dapat memudahkan urusan samada di tempat kerja, di rumah dan di mana sahaja,” katanya.

Tambahnya, dengan peningkatan demam denggi yang tinggi di kawasan bandar, rakyat harus lebih cakna terhadap kebersihan persekitaran mereka.

“Antara faktor yang menyumbang ke arah pembiakan nyamuk Aedes adalah longkang tersumbat, takungan air di kawasan perumahan dan sampah yang terbiar.

“Perkara ini berlaku disebabkan ketidakcaknaan dan sikap ambil mudah dalam menjaga persekitaran supaya bebas dari tempat pembiakan nyamuk Aedes,” katanya.

JADUAL KELAS

jadual

Twitter Pendidikan

KemPendidikan
KemPendidikan Raja Permaisuri Agong Ketua Perlembagaan UIAM baharu www.ber...
maszlee
maszlee Tahniah UiTM kerana bersama KPM dalam merealisasikan autonomi pelajar! www.nst...
KemPendidikan
KemPendidikan KEMASUKAN IPG: 5,430 PELAJAR LAPOR DIRI, LALUAN KHAS BAGI GOLONGAN B40 DAN CALON MBK Lebih 5,000 orang pelajar mendaftar di Institut Pendidikan Guru (IPG) serentak di seluruh negara bermula hari ini. www.fac... pic.twi...
KemPendidikan
KemPendidikan KEPUTUSAN tawaran baharu kepada pelajar cemerlang Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) golongan isi rumah berpendapatan rendah (B40) dan rayuan mengikuti Program Matrikulasi Sesi 2019/2020 akan diumumkan 17 Jun 2019 pic.twi...
KemPendidikan
KemPendidikan Penduduk di sekitar Taman Pulai Jaya, Taman Pulai Emas, Pulai Perdana 2 dan Kangkar Pulai boleh menarik nafas lega apabila sekolah rendah dan menengah yang sedang dalam pembinaan bakal beroperasi sepenuhnya pada 1 Julai 2020. www.fac... pic.twi...

Pautan

Pengetua

Social Media

 

 

Carian

Go to Top
Template by JoomlaShine