SMKADG hari ini melancarkan Program Minggu Ayuh Sejahtera Peringkat sekolah, ianya telah dirasmikan oleh Tuan Pengetuan En. Salleh b AB Bakar. Program ini bertujuan bagi mengajak seluruh warga sekolah menjaga kesejahteraan pelajar di dalam sekolah. Menurut tn Pengetua, kesejahteraan itu perlu diberi perhatian semua warga termasuk guru dan masyarakat sekitar bagi membendung kes-kes salah laku pelajar. Bagi mengatasi masalah salah laku pelajar, pendidikan pencegahan perlu dilaksanakan secara berterusan supaya misi Kemenjadian Murid tercapai seperti hasrat Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia.

 

“Pelajar diharap dapat menguasai lima aspirasi murid iaitu berpengetahuan, berkepimpinan, penguasaan lebih dari satu bahasa, beridentiti nasional, beretika dan mengamalkan nilai kerohanian.

 

“Jika pelajar mempunyai lima aspirasi ini, penglibatan dengan salah laku, sudah tentu menjadi penghalang kepada mereka,” katanya.

 

Dalam pada itu, tn Pengetua juga menyarankan semua warga sekolah menyediakan persekitaran sihat dan kondusif serta memantapkan lagi program kerohanian di samping memastikan pelajar terlibat dalam aktiviti kokurikulum atau sukan.

 

“Dengan cara ini, pelajar dapat menjauhi diri daripada terlibat pelbagai kes salah laku,” jelasnya.

JADUAL KELAS

jadual

Login

GALLERY

 

Twitter Pendidikan

KemPendidikan
KemPendidikan Kaedah pembelajaran perlu diubah Utusan Online 17 Dis 2017
MahdzirKhalid
MahdzirKhalid Ketahui jenis info yg kita terima melalui media sosial. Jangan terikut-ikut dengan persepsi umum… www.instagram.com/p/BcwoA6JHoeh/
MahdzirKhalid
MahdzirKhalid Kita jamu selera di kedai makan.Meskipun kita membayar atas perkhidmatan para pelayan,masih wajar utk tetap ucap #terimakasih .Budayakan sikap berterima kasih.
MahdzirKhalid
MahdzirKhalid Seperti juga diri kita, setiap murid itu ada kelebihan yg tersendiri.Beri peluang mrk tonjolkan bakat & kecenderungan.

Pautan

Pengetua

http://s4.postimg.org/6stpg6qrh/SALLEHABBAKAR.jpg

Social Media

 

 

Carian

Rss Module

Go to top