SMKADG hari ini melancarkan Program Minggu Ayuh Sejahtera Peringkat sekolah, ianya telah dirasmikan oleh Tuan Pengetuan En. Salleh b AB Bakar. Program ini bertujuan bagi mengajak seluruh warga sekolah menjaga kesejahteraan pelajar di dalam sekolah. Menurut tn Pengetua, kesejahteraan itu perlu diberi perhatian semua warga termasuk guru dan masyarakat sekitar bagi membendung kes-kes salah laku pelajar. Bagi mengatasi masalah salah laku pelajar, pendidikan pencegahan perlu dilaksanakan secara berterusan supaya misi Kemenjadian Murid tercapai seperti hasrat Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia.

 

“Pelajar diharap dapat menguasai lima aspirasi murid iaitu berpengetahuan, berkepimpinan, penguasaan lebih dari satu bahasa, beridentiti nasional, beretika dan mengamalkan nilai kerohanian.

 

“Jika pelajar mempunyai lima aspirasi ini, penglibatan dengan salah laku, sudah tentu menjadi penghalang kepada mereka,” katanya.

 

Dalam pada itu, tn Pengetua juga menyarankan semua warga sekolah menyediakan persekitaran sihat dan kondusif serta memantapkan lagi program kerohanian di samping memastikan pelajar terlibat dalam aktiviti kokurikulum atau sukan.

 

“Dengan cara ini, pelajar dapat menjauhi diri daripada terlibat pelbagai kes salah laku,” jelasnya.

JADUAL KELAS

jadual

Login

GALLERY

 

Twitter Pendidikan

afterschool_my
afterschool_my The Air Asia Cadet Pilot Programme 2018 is now OPEN! For SPM Graduates & diploma/degree holders! Apply now! #airasia #cadetpilot #pilot bit.ly/2GJjFzk pic.twitter.com/RyjH3HEy3b
KemPendidikan
KemPendidikan #kelastambahanbahasakpm INTELIGENSIA - kaum intelek, kaum cerdik pandai, kaum cendekiawan
KemPendidikan
KemPendidikan Penunggang Bawah Umur BERITA HARIAN - 20 Mac 2018 pic.twitter.com/WJUv02rEmo
KemPendidikan
KemPendidikan TNB Belanja RM7.6 Juta Jayakan Program Pelajar Pintar UTUSAN - 20 Mac 2018 pic.twitter.com/omcxQbY2yj
KemPendidikan
KemPendidikan Teen Aced SPM, IB Exams At Same Time NST - 20 Mac 2018 pic.twitter.com/FAOAHmByjt

Pautan

Pengetua

http://s4.postimg.org/6stpg6qrh/SALLEHABBAKAR.jpg

Social Media

 

 

Carian

Rss Module

Go to top