https://preview.ibb.co/m56e5H/photo_2018_03_15_13_58_37.jpg

Sekolah Menengah Kebangsaan Agama (SMKA) Durian Guling dinobatkan SMKA terbaik Negeri Terengganu dalam Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2017 yang diumumkan pagi ini.

Dengan Gred Purata Sekolah (GPS) sebanyak 2.55 berbanding 3.25 pada tahun lalu, sekolah itu berada di tangga ke-11 SMKA terbaik kebangsaan.

Pengetuanya, Salleh Ab Bakar berkata, pencapaian terbaik sekolahnya berjaya menempatkan mereka di kedudukan 20 SMKA terbaik kebangsaan.

"Terima kasih kepada guru-guru yang tidak jemu mendidik. Begitu juga kerajaan negeri dan Jabatan Pelajaran Negeri yang memberikan sokongan dan peruntukan kepada sekolah ini.

"Saya harap kejayaan ini menjadi motivasi kepada guru untuk terus gigih mencapai yang terbaik.

"Saya selaku pentadbir hanya membantu keperluan guru, tetapi merekalah yang bertungkus- lumus membentuk anak-anak ini," katanya ketika ditemui di sekolah pagi ini,"katanya kepada Teganukita, hari ini.

Seramai lapan pelajar sekolah itu berjaya mendapat A dalam semua mata pelajaran dan SMKADG juga diumumkan sekolah terbaik SPM 2017 Daerah Marang.

JADUAL KELAS

jadual

GALLERY

 

Twitter Pendidikan

afterschool_my
afterschool_my The @AirAsia Cadet Pilot Programme 2019 is NOW OPEN! If you think you've got what it takes to make your career fly, then head over to this link bit.ly/... for more info about applications. Open to SPM grads, diploma and degree holders. @tonyfernandes pic.twi...
PaduEducation
PaduEducation [ASPIRASI MURID] Dalam dunia yang semakin saling berkait, kebolehan untuk memimpin dan keupayaan bekerja secara berkesan dalam satu pasukan adalah amat penting. pic.twi...
PaduEducation
PaduEducation AL-SULTAN ABDULLAH DIMASYHUR SEBAGAI CANSELOR UiTM Kebawah Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah Ibni Sultan Ahmad Shah Al-Musta'in... www.fac...
PaduEducation
PaduEducation Tahniah kepada YBhg. Prof. Dato' Ir. Dr. Mohd Saleh Jaafar. www.fac...

Pautan

Pengetua

Social Media

 

 

Carian

Go to Top
Template by JoomlaShine