https://preview.ibb.co/m56e5H/photo_2018_03_15_13_58_37.jpg

Sekolah Menengah Kebangsaan Agama (SMKA) Durian Guling dinobatkan SMKA terbaik Negeri Terengganu dalam Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2017 yang diumumkan pagi ini.

Dengan Gred Purata Sekolah (GPS) sebanyak 2.55 berbanding 3.25 pada tahun lalu, sekolah itu berada di tangga ke-11 SMKA terbaik kebangsaan.

Pengetuanya, Salleh Ab Bakar berkata, pencapaian terbaik sekolahnya berjaya menempatkan mereka di kedudukan 20 SMKA terbaik kebangsaan.

"Terima kasih kepada guru-guru yang tidak jemu mendidik. Begitu juga kerajaan negeri dan Jabatan Pelajaran Negeri yang memberikan sokongan dan peruntukan kepada sekolah ini.

"Saya harap kejayaan ini menjadi motivasi kepada guru untuk terus gigih mencapai yang terbaik.

"Saya selaku pentadbir hanya membantu keperluan guru, tetapi merekalah yang bertungkus- lumus membentuk anak-anak ini," katanya ketika ditemui di sekolah pagi ini,"katanya kepada Teganukita, hari ini.

Seramai lapan pelajar sekolah itu berjaya mendapat A dalam semua mata pelajaran dan SMKADG juga diumumkan sekolah terbaik SPM 2017 Daerah Marang.

JADUAL KELAS

jadual

Twitter Pendidikan

KemPendidikan
KemPendidikan Raja Permaisuri Agong Ketua Perlembagaan UIAM baharu www.ber...
maszlee
maszlee Tahniah UiTM kerana bersama KPM dalam merealisasikan autonomi pelajar! www.nst...
KemPendidikan
KemPendidikan KEMASUKAN IPG: 5,430 PELAJAR LAPOR DIRI, LALUAN KHAS BAGI GOLONGAN B40 DAN CALON MBK Lebih 5,000 orang pelajar mendaftar di Institut Pendidikan Guru (IPG) serentak di seluruh negara bermula hari ini. www.fac... pic.twi...
KemPendidikan
KemPendidikan KEPUTUSAN tawaran baharu kepada pelajar cemerlang Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) golongan isi rumah berpendapatan rendah (B40) dan rayuan mengikuti Program Matrikulasi Sesi 2019/2020 akan diumumkan 17 Jun 2019 pic.twi...
KemPendidikan
KemPendidikan Penduduk di sekitar Taman Pulai Jaya, Taman Pulai Emas, Pulai Perdana 2 dan Kangkar Pulai boleh menarik nafas lega apabila sekolah rendah dan menengah yang sedang dalam pembinaan bakal beroperasi sepenuhnya pada 1 Julai 2020. www.fac... pic.twi...

Pautan

Pengetua

Social Media

 

 

Carian

Go to Top
Template by JoomlaShine