https://preview.ibb.co/m56e5H/photo_2018_03_15_13_58_37.jpg

Sekolah Menengah Kebangsaan Agama (SMKA) Durian Guling dinobatkan SMKA terbaik Negeri Terengganu dalam Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2017 yang diumumkan pagi ini.

Dengan Gred Purata Sekolah (GPS) sebanyak 2.55 berbanding 3.25 pada tahun lalu, sekolah itu berada di tangga ke-11 SMKA terbaik kebangsaan.

Pengetuanya, Salleh Ab Bakar berkata, pencapaian terbaik sekolahnya berjaya menempatkan mereka di kedudukan 20 SMKA terbaik kebangsaan.

"Terima kasih kepada guru-guru yang tidak jemu mendidik. Begitu juga kerajaan negeri dan Jabatan Pelajaran Negeri yang memberikan sokongan dan peruntukan kepada sekolah ini.

"Saya harap kejayaan ini menjadi motivasi kepada guru untuk terus gigih mencapai yang terbaik.

"Saya selaku pentadbir hanya membantu keperluan guru, tetapi merekalah yang bertungkus- lumus membentuk anak-anak ini," katanya ketika ditemui di sekolah pagi ini,"katanya kepada Teganukita, hari ini.

Seramai lapan pelajar sekolah itu berjaya mendapat A dalam semua mata pelajaran dan SMKADG juga diumumkan sekolah terbaik SPM 2017 Daerah Marang.

JADUAL KELAS

jadual

GALLERY

 

Twitter Pendidikan

KemPendidikan
KemPendidikan #AmanatYBMaszlee2019 Kunci utama formula jambatan untuk kita menuju Wawasan 2020 ialah pendidikan. pic.twi...
afterschool_my
afterschool_my Have an artistic flair that you want to put to good use? With the rise of the digital age, graphic design is becoming a popular field to master! Read all about the course in our guide here bit.ly/... pic.twi...
maszlee
maszlee Selamat datang ke tahun #malaysiamembaca m.faceb...
maszlee
maszlee Pendidik wajar diberi ruang bangunkan program pembelajaran sendiri www.bha...
maszlee
maszlee Kementerian betulkan infografik buku teks Pendidikan Jasmani dan Kesihatan | Astro Awani www.ast... via @501awani

Pautan

Pengetua

Social Media

 

 

Carian

Go to Top
Template by JoomlaShine